Kaz Dağları’nda Ritim ve Dans Kampı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kaz-dağlarıDünyaca ünlü ritim ustası Mısırlı Ahmet, (Ahmet Yıldırım) Uluslararası Ritim ve Sanat Kampı’nı, dördüncü kez Kaz Dağları’nın Güre beldesi yakınında bulunan Ağlayan Şelale mesire alanında. Dünyaca ünlü ritim ustası Mısırlı Ahmet, (Ahmet Yıldırım) Uluslararası Ritim ve Sanat Kampı’nı, dördüncü kez Kaz Dağları’nın Güre beldesi yakınında bulunan Ağlayan Şelale mesire alanında gerçekleştirecek.

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi, bu yıl dördüncü kez uluslararası bir kültürel ve sanatsal etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 27 Temmuz – 12 Ağustos tarihleri arasında Güre Belediyesi’nin ev sahipliğinde altıncısı gerçekleştirilecek olan Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı’na Japonya’dan, Rusya’ya bir çok ülkeden yüze yakın sanatçının katılacağı bildirildi. Kampa katılanlara burada müzik, dans, yoga, ritim eğitimleri veriliyor. Tanınmış ritim ustası Mısırlı Ahmet (Ahmet Yıldırım) yaptığı açıklamada kamp hakkında şunları söyledi; “Geçen yıl kampımıza 14 ülkeden katılım vardı. Bu sene yaklaşık 16 civarında ülkeden sanatçının katılması planlanıyor.

Japonya, Kolombiya, Azerbaycan, Rusya, Almanya, Belçika, Avusturya ve Lübnan gibi birçok ülkeden yüze yakın amatör sanatçı gelecek. Bunun yanında profesyonel müzisyenlerde kampımıza gelecekler. Dünyaca ünlü saksafonist Fabrizio Kassol’da kampımızda olacak. Kampımızda müziğin yanı sıra yoga, taichi, Latin ve Azerbaycan dansları yer alacak. Kampımız tamamen sanat, yoga, dans, ritim armonisinin harmanlanıp geçtiği, yeni şeylerin üretildiği bir kamp olacak. Ramazan Bayramı içerisinde de bir gün halka açık olarak Güre beldesinde bir konserimiz olacak.”

Kaplıcalar diyarı Güre beldesinin yeşil vadisinde bulunan Ağlayan Şelale mevkiinde bulunan alana gelerek kamp için çadırlarını kurmaya başlayan Mısırlı Ahmet ve ekibi kapma bu yıl da yoğun ilginin olacağını söylüyor. Güre Belediye Başkanı Kamil Saka’da, beldelerinde böylesine güzel bir sanatsal etkinliğin dördüncü kez yapılmasından memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Kültür ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak isteyen ve kampa katılmak isteyen yöre halkımız belediyemizle irtibata geçebilirler. Sanata ilgi duyan herkese Güre Belediyesi olarak kapımız açık” dedi.

‘Altıncı Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı’na bu yıl katılacak olan sanatçılardan bazıları şöyle; Ritimde Mısırlı Ahmet (Ahmet Yıldırım), Latin ve Azeri Danslarda Azerbaycan’dan Nigar Sultanova, yoga’da Ukrayna’dan Boris Faktoroviç, Taichi’de Colombiya’dan Fabiau Torres, Drama Atölyesinden Berivan Kocaman, Anadolu Halk Danslarından Hayati Şengül, Neyde Murat Berber, Ritimde Erdem Erol, Tarda Azerbaycan’dan Şehriyar İmanov, Kemençede Azerbaycan’dan Elmur Mikaylov, Belçika’nın dünyaca ünlü Aka Moon Grubu’nun müzik direktörü Fabrizio Cossol ve İspanya7Dan perküsyon gurubu.

Star Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.