Fatoş Sezer Vefat Etti!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

80′lerin önemli karakter oyuncularından Fatoş Sezer, İstanbul’un Kurtuluş semtindeki evinde sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 53 yaşında hayata gözlerini yuman tiyatro ve sinema oyuncusu Sezer, bir süre önce de kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmüştü. Ölüme uykudayken yakalanan Sezer, öğle namazından sonra Şişli Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’na defnedilecek. Habertürk’ün haberine göre; 1988 yılında Antalya Film Festivali’nde, Halit Refiğ’in “Kurtar Beni” adlı filmiyle “en iyi yardımcı kadın oyuncu” Fatoş Sezer, 1980 yılında mankenliğe başlamış, Bilsak Tiyatro Okulu’nu bitirdikten sonra 1988-1996 yılları arasında Fransa’da tiyatro yapmıştı.

1984′de ilk kez sinemada kamera karşısına geçen Sezer, yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı ‘Hayallerim, Aşkım ve Sen’, ‘Ah Belinda’, ‘Asiye Nasıl Kurtulur?’ filmleri, Halit Refiğ’in yönetmenliğini yaptığı ‘Kurtar Beni’ ve ‘Hanım’ adlı filmleri ve 40′a yakın filmde rol aldı. Çeşitli reklam filmlerinde de rol alan Sezer, ‘Sıla’ adlı dizide, ‘Sevdalı Bulut’, ‘Nereye Payıdar’, ‘Simyacı’ ile çeşitli tiyatro oyunlarında sahne aldı. Sezer, son olarak ‘Rugby Türkiye’ ve ‘Auto Türkiye’ isimli dergilerin sanat yönetmenliğini yürütüyordu.

Öteki Sinema

Paylaş.

Yanıtla