Kocaeli’nde Dünya Tiyatro Günü Etkinlikleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü 28-29-30-31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde, bir hafta boyunca gerçekleştireceği etkinliklerle kutluyor.

Etkinlikler kapsamında, Sahne Tasarımı öğrencilerinin düzenlediği Dekor-Eskiz-Maket Sergisi’nin yanı sıra, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı öğrencilerinin yazdığı oyunları, Oyunculuk Anasanat Dalı öğrencileri canlandırırken, oyunların rejilerini ise Öğretim Görevlileri Belgi Saygı, Metin Boran, Duygu Çelik ve Nihat Alpteki danışmanlığında yine bölüm öğrencileri yapıyorlar. Beş güne yayılan etkinlik bir sergi, üç kısa oyun, altı okuma tiyatrosundan oluşuyor. Sergi Güzel Sanatlar Fakültesi Koridor Sanat Galerisi’nde, Oyunlar Hereke  Marshall Kampüsü’nde 28-29-30-31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde halka açık ve ücretsiz olarak izlenebilecek.

Etkinlik programı şöyle:

28 Mart: Sahne Sanatları Bölümü Sahne Tasarımı Anasanat Dalı öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı ”Dekor Eskiz Maket Sergisi” 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri çerçevesinde, 27 Mart 2011 Dünya Tiyatro Günü Bildirisi’nin okunmasının ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi Koridor Sanat Galerisi’nde izleyiciyle buluşacak.

Bölümün ilk kez gerçekleştireceği bu sergide, teatral sunumun atmosferini yaratan gizli kahramanların  kağıt üzerinde şekillenen dekor ve kostüm tasarımları, bu tasarımlara ait maketler ve çeşitli malzemelerle birebir ölçülerde hazırlanmış kostüm realizasyonları sunuluyor. Sergi 4-10 Nisan tarihleri arasında Hereke Kordon Boyu Kafe’de ve 11-17 Nisan tarihleri arasında da İzmit Dolphin AVM’de görülebilecek.

Aynı gün, 14:30’da Marshall Kampüsü’nde bulunan Sahne Sanatları Bölümü Atölye Sahnesi’nde kısa oyunların sergilenmesine geçilecek. “Oyunlar”, “6 Sessiz 3 Sesli”, “Bulanık Su” adlı kısa oyunların sergilenmesiyle ilk gün etkinlikleri sona eriyor.

29 Mart: Saat 13:30’da yine Atölye Sahnesi’nde “Aşk-ı Rating”, “Leyla ile Hüseyin”, “Zeus Kadını Niçin Yarattı” okuma tiyatrosu oyunları sergilenecek.

30 Mart: Saat 13:30’da, Atölye Sahnesi’nde “Akıl Hapishanesi”, “Radyofon”, “Ölü Kuşlar Tragedyası” adlı okuma tiyatrosu oyunları sergilenecek.

31 Mart: Saat: 14:30’da Atölye Sahnesi’nde Dario Fo’nun yazdığı ve Öğretim Görevlisi Rusudan Savaneli’nin yönettiği “Kaderin Cilvesi” adlı oyun oynanacak.

1 Nisan: Saat: 14:30’da Atölye Sahnesi’nde Oyunculuk 3. Sınıf öğrencisi Batuhan Pamukçu’nun yazdığı,yönettiği ve oynadığı tek kişilik oyun “Son Perde” sahnelenecek.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.