Gerçekle Yüzleşme Zamanı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ‘Yüzleşme’ ile izleyicilerin karşısına çıkıyor. ‘Yüzleşme’, deniz kıyısındaki istasyonda yolları kesişen yalnız insanları konu alıyor. Bir yanda geçmişe dönük kırgınlıkları ve pişmanlıkları ile geçmişini irdeleyen Züleyha, diğer yanda tek derdi para olan, yaşamı basit sorularıyla anlamlandırmaya çalışan ve umudunu yitirmeyen Yadigâr…

İki farklı kültürün insanları olmalarına rağmen, Yadigâr ile Züleyha arasında giderek bir iletişim kurulur ve bir süre sonra her ikisi de yaşadıkları içsel yolculuklarındaki büyük yüzleşmenin farkına varırlar. Arslan Kacar’ın yazdığı oyunu Ali Karagöz yönetiyor.

ARSLAN KAÇAR YAZDI

2 Ocak’ta Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde sahnelenecek oyunda, Perihan Savaş, Arslan Kacar, Samet Hafızoğlu ve Orcan Dönmezer rol alıyor. Oyunun yazarı Arslan Kacar, 1968 yılında 8 arkadaşıyla Elazığ Bölge Tiyatrosu’nu kurdu. Resim, edebiyat, tiyatro, felsefe öğrenimi gördü. Resimli roman çizip, muhabirlik yaptı. 1975 yılında Kenterler Tiyatrosu’nda başlayan profesyonel oyunculuk yaşamını, aynı yıl girdiği İBB Şehir Tiyatroları’nda sürdürüyor. Yazdığı oyunlar; Sultan Gelin, Macbeth, Memleketimden İnsan Manzaraları, Ahududu, Kral Oidipus, Aslolan Hayattır, Deli Eder İnsanı Bu Dünya, Deli İbrahim, Bahar Noktası, Montserrat, Karar/71, Salozun Mavalı, Marat/Sade, Cesaret Ana ve Çocukları, Kafesten Bir Kuş Uçtu.

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.