Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Şenliğinde Çocuk Oyunları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya’nın Kaş ilçesine Bağlı Yeşilköy beldesinde düzenlenen Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Şenliği’nde ilk defa çocuk oyunu sergileneceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Karagül, Yeşilköy’de 40 yıldır tiyatro gruplarının yer aldığını belirterek, “Şenliğimiz giderek büyüyor. Köy çocukları bu yıl ilk kez çocuk oyunu izleyecek. Türkiye’de köy tiyatrolarını buluşturan tek şenlik Yeşilköy’de gerçekleştiriliyor.” diye konuştu.

Bu yıl, söz konusu şenlikte sergilerin de yer alacağını ifade eden Karagül, 3 gün sürecek olan şenlikte tiyatro ve dizilerin ünlü oyuncuları ve TV yapımcılarının da ağırlanacağını söyledi. Buna göre Ahmet Gülhan, Müfit Kayacan, Umut Oğuz ve Murat Demirbaş, Bülent Patoğlu gibi ünlü tiyatro oyuncularının yanı sıra Bam Teli Programının yapımcısı Tayfun Talipoğlu da şenliğin onur konukları arasında yer alacak. Şenlik Kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Tiyatro İle Buluşuyor Topluluğu “Bir Evet İki Hayır Arasında Hayat” adlı oyunu, ABT’ye bağlı Üç Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu ise Bir Bavul Hikaye adlı interaktif çocuk oyunu sergileyecek. ABT’ye bağlı Üç Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu’nun sahneleyeceği oyun, Yeşilköy’de sahnelenen ilk çocuk oyunu olacak.

Şenlikte Mersin Arslanköy Tiyatrosu Hüseyin Arslanköylü’nün yazıp yönettiği “Merravcı”, İzmir Bademler Köyü tiyatrosu Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı, Alper Akdeniz’in yönettiği “Dolantılı Gardrop” Komedyası, Yeşilköy Halk Tiyatrosu da Ali Yörük’ün yaptığı Müfit Kayacan’ın yönettiği “Çatallı Köy” adlı oyunlarıyla sahne alacak.

Samanyolu Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.