Anadolu Ateşi Çocuk Grubu Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyanın en büyük sahnelerinde gösterilerini sunan ve bugüne kadar 80 ülkede 3 bin gösteri yaparak 20 milyon izleyicinin karşısına çıkan ”Anadolu Ateşi Dans Topluluğu” bir ilke daha imza attı.

2 bin çocuk arasından seçilen 5-12 yaş grubu arasındaki 65 çocuğun oluşturduğu ”Anadolu Ateşi Çocuk Grubu” ilk kez Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin karşısına çıktı.

Yaptıkları danslarla büyük beğeni toplayan çocuklar, sergilediği ”Anadolu Ateşi Koreografisi” ile seyircilere duygu dolu dakikalar yaşattılar. Hazırlık çalışmaları yaklaşık bir yıl süren çocuk grubunun gösterisinden sonra Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun eğitmenleri, dansçıları ve Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan çocuklara sertifikalarını verdi.

Erdoğan, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu için tarihi bir an olduğunu belirterek, ilk kez çocuklarla bir gösteri yaptıklarını kaydetti. Gösteriyi sergileyecek çocukların okullarından arta kalan zamanlarında çalışarak bugünlere geldiklerini ifade eden Erdoğan, bunun bir başlangıç olduğunu, gelecek yıl birinci projeleri olan ”Anadolu Koreografisi”ni geliştireceklerini söyledi.

Erdoğan, ”Hem Anadolu Ateşi repertuvarını yani Anadolu Ateşi ve Troya’yı hem de onların oynayacağı özgün bir proje yapıp onlarla sahne koyacağız. Şu anda senaryolar hazırlanıyor. O gösteri ile dünyanın her tarafını dolaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet

Paylaş.

2 yorum

Yanıtla