İKSV Tiyatro Festivali’nde “Airswimming”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Airswimming”, 28 Mayıs Cuma ve 29 Mayıs Cumartesi günlerinde olmak üzere iki gösterim ile İKSV Tiyatro Festivali programı dahilinde garajistanbul’da seyirci ile buluştu. 28 Mayıs Cuma günü katıldığım gösteriminde festival seyircisinin Airswimming’e ilgisi oldukça yoğundu.

Genç İngiliz oyun yazarı Charlotte Jones’un ilk oyunu olan “Airswimming”, ahlaki kurallara uygun davranmadıkları için bir akıl hastanesine kapatılan iki kadının burada geçirdikleri 50 yılı konu alıyor. Dora ve Persephone, bizzat aileleri ve yakınları tarafından bu ıslah evine kapatılmış ve unutulmuş iki orta sınıf kadın. Bu kadınlar yıllar boyunca bir gün dışarı çıkacakları umuduyla hayatta kalmaya çalışıyor, biri yıldığında diğeri ona destek oluyor;  böylece başta oldukça zıt karaktelere sahip iki kadın, elli yılda adım adım güçlü bir dostluğu geliştiriyorlar.

Natasha Pryce’ın yönettiği oyun, Esin Alpogan Harvey ve Lara Agar Stoby’nun seyirciyi heyecanla hikayeye bağlayan yüksek oyunculuk performansları ile sahneleniyor. Her ikisi de London Academy of Music and Dramatic Arts’da eğitim görmüş olan Esin ve Lara, Soft G Productions’ın da kurucuları; yapımcıları ve aynı zamanda oyuncuları oldukları “Airswimming” de Soft G Productions’ın ilk prodüksiyonu.

Pınar Gümüş / Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.